PRAVILNIK O ZASEBNOSTI


NAŠA ZAVEZANOST VAM

Oven Elektro Maribor varovanje vaše zasebnosti obravnava zelo resno. Cenimo vaše zaupanje, ko nam posredujete svoje podatke, saj vemo, da to ni kar tako.

Vaše zasebnosti ne bomo ogrozili. Pri oblikovanju naših spletnih strani in storitev imamo v mislih ohranjanje vaše zasebnosti. Vključujemo strokovnjake z različnih področij, vključno s pravnim področjem, področjem varnosti, tehnologije, oblikovanja produktov in drugih, da smo popolnoma prepričani, da se pri vsaki odločitvi upošteva ohranjanje vaše zasebnosti.

Prizadevamo si za transparentnost pri načinu obdelave vaših podatkov. Ker uporabljamo iste spletne storitve kot vi, vemo, da pravilniki o zasebnosti pogosto ne dajejo dovolj podatkov in vsebujejo preveč zapleteno izrazoslovje. Zato je naš pristop drugačen: naš Pravilnik o zasebnosti in ostali dokumenti so napisani v preprostem jeziku. Dejansko si želimo, da bi prebrali naše pravilnike in razumeli naše postopke varovanja zasebnosti.

Zelo si prizadevamo za varnost vaših podatkov. Oblikovali smo ekipe sodelavcev, ki delajo na ohranjanju varnosti podatkov. Naše varnostne postopke ves čas posodabljamo in vlagamo v prizadevanja za izboljšanje varnosti podatkov.

 

PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Dobrodošli! Tu je Pravilnik o zasebnosti Oven Elektro Maribor. Hvala, da ste si vzeli čas, da ga preberete.

Cenimo vaše zaupanje in prizadevali si bomo, da ga bomo ves čas ohranjali. Želimo se prepričati, da razumete, katere podatke zbiramo, zakaj jih zbiramo, kako jih uporabljamo in vaše možnosti izbire v zvezi s podatki. Ta Pravilnik opisuje naše postopke varovanja zasebnosti v preprostem jeziku, s čim manj pravnimi in tehničnimi strokovnimi izrazi.

Ta Pravilnik o zasebnosti začne veljati 25. maja 2018.

 

KDO SMO MI

Družba, ki je odgovorna za vaše podatke v skladu s tem Pravilnikom o zasebnosti je:

Oven Elektro Maribor d.o.o.

 

KJE VELJA TA PRAVILNIK O ZASEBNOSTI

Ta Pravilnik o zasebnosti velja za vsa spletišča, aplikacije, dogodke in druge storitve, ki jih vodi Oven Elektro Maribor. Da je bolj enostavno, v tem Pravilniku o zasebnosti vse to imenujemo »storitve«. Da je še bolj jasno, vse te storitve vsebujejo povezavo do tega Pravilnika o zasebnosti.

Nekatere storitve imajo lahko še svoj lastni in posebni pravilnik o zasebnosti. Če ima storitev posebni pravilnik o zasebnosti, potem velja tisti pravilnik in ne ta Pravilnik o zasebnosti.

 

PODATKI, KI JIH ZBIRAMO

Verjetno ni treba posebej poudarjati, da vam ne moremo pošiljati novic, dostaviti kupljenega izdelka in podobno če nam ne zaupate osebnih podatkov. Prav tako zbiramo podatke med vašo uporabo storitev, na primer kako dostopate do storitev. Če želite dodatne informacije, so podrobnejše informacije na voljo spodaj.

 

Podatki, ki nam jih posredujete sami

Odločite se, da nam zaupate določene podatke, ko se prijavite na e-novice, v klub ali kupite izdelek. To vključuje:

 

Podatki, ki jih zbiramo, ko uporabljate naše storitve

Ko uporabljate naše storitve, zbiramo podatke o tem, katere funkcije ste uporabili, kako ste jih uporabili in napravo, ki jo uporabljate za dostop do naših storitev. Glejte spodaj za več podatkov:

Zbiramo podatke o vaši aktivnosti na naših storitvah, denimo o tem, kako jih uporabljate (npr. datum in čas vaše prijave, katere funkcije ste uporabili, iskanja, kliki in strani, ki so vam bile prikazane, naslovi spletnih strani, kamor ste bili usmerjeni).

Zbiramo podatke iz vaših naprav in o vaših napravah, ki jih uporabljate za dostop do naših storitev, vključno s:

 

 

 

Če nam dovolite, lahko zbiramo podatke o vaši geografski lokaciji (zemljepisna širina in dolžina) na različne načine, odvisno od storitev in naprave, ki jo uporabljate, med drugim so to povezave GPS, Bluetooth in Wi-Fi. Zbiranje podatkov o vaši geografski lokaciji se lahko odvija v ozadju, tudi če ne uporabljate storitev, če nam za tovrstno zbiranje daste svoje izrecno dovoljenje. Če nam ne daste dovoljenja za zbiranje vaše geografske lokacije, je ne bomo zbirali.

 

PIŠKOTKI IN DRUGE PODOBNE TEHNOLOGIJE ZBIRANJA PODATKOV

Uporabljamo lahko piškotke in podobne tehnologije (npr. spletne svetilnike, piksle), da prepoznamo vas in/ali vašo napravo in to lahko dovolimo tudi drugim. Preberete lahko naš Pravilnik o piškotkih za več podatkov o tem, zakaj jih uporabljamo (npr. za preverjanje vaše identitete, da si zapomnimo vaše prednostne nastavitve, za analizo trendov in prometa, da merimo učinkovitost oglaševalskih kampanj, omogočamo uporabo funkcij družbenih omrežij) in kako lahko lažje nadzirate njihovo uporabo, preko nastavitev vašega brskalnika in drugih orodij.

Nekateri spletni brskalniki (med drugim Safari, Internet Explorer, Firefox in Chrome) imajo funkcijo »Ne spremljaj« (»DNT«), ki spletnemu mestu pove, da uporabnik ne želi spremljanja svoje aktivnosti na spletu. Če spletišče, ki se odziva na signal DNT, prejme signal DNT, lahko brskalnik spletišču prepreči zbiranje nekaterih podatkov o uporabniku brskalnika. Možnost DNT nimajo vsi brskalniki in signal DNT ni poenoten. Zato so se številna podjetja odločila, da se zaenkrat ne bodo odzivala na signal DNT, med drugim tudi Oven Elektro Maribor.

 

KAKO UPORABLJAMO PODATKE

Glavni razlog za uporabo vaših podatkov je, da zagotavljamo in izboljšamo naše storitve. Poleg tega vaše podatke potrebujemo za vašo varnost. Če želite izvedeti več o različnih razlogih, zakaj uporabljamo vaše podatke, in spoznati praktične primere, berite naprej.

Da upravljamo vaš račun in vam zagotavljamo storitve

Da vam posredujemo relevantne ponudbe in oglase

Da izboljšujemo naše storitve in razvijemo nove storitve

Da preprečujemo in zaznavamo goljufije in druge nelegalne ali nepooblaščene aktivnosti

Zagotavljamo pravno skladnost

Pri obdelavi vaših podatkov, kot opisano zgoraj, se zanašamo na naslednjo zakonsko osnovo:

 

KAKO DELIMO PODATKE

Ker je naš cilj odličnost naših storitev delimo nekatere podatke uporabnikov s ponudniki storitev in partnerji, ki nam pomagajo pri upravljanju storitev, z drugimi podjetji v skupini Oven Elektro Maribor, v nekaterih primerih, s pravnimi organi. Berite dalje za podrobnejše podatke o tem, kako delimo podatke z drugimi.

Upravljanje in razvoj naših storitev poteka ob pomoči zunanjih partnerjev. Ti zunanji partnerji nam pomagajo pri različnih nalogah, vključno z gostovanjem in vzdrževanjem, analizo, pomočjo strankam, trženjem, oglaševanjem, obdelavo plačil in varovanjem.

Prav tako lahko delimo podatke s partnerji, ki nam pomagajo pri distribuciji in oglaševanju naših storitev. Na primer, omejene podatke o vas lahko delimo v zakriti, človeku neberljivi obliki z našimi oglaševalskimi partnerji.

Preden začnemo sodelovati z določenim ponudnikom storitev ali drugim partnerjem, izvedemo temeljit postopek preverjanja. Vsi naši ponudniki storitev in partnerji morajo soglašati z našimi strogimi pogoji zaupnosti.

Oven Elektro Maribor je del družine podjetij in na datum tega Pravilnika o zasebnosti vključuje spletišča in aplikacije, kot so OVENtura, spletna trgovina OVEN, spletna stran OVEN, klub OVEN (za več podatkov kliknite TUKAJ-link na O nas podstran).

Vaše podatke delimo z drugimi podjetji v skupini Oven Elektro Maribor, kar vam prinaša naslednje ugodnosti:

-       druga podjetja v skupini nam pomagajo pri obdelavi vaših podatkov kot ponudniki storitev, v skladu z našimi navodili in v našem imenu. Pomoč drugih podjetij v skupini lahko vključuje tehnično pomoč pri obdelavi poslovnih operacij, na primer gostovanje podatkov in vzdrževanje, pomoč strankam, trženje in ciljno oglaševanje, pomoč pri financah in računovodstvu, boljše razumevanje načina uporabe naših storitev in obnašanja uporabnikov, da lahko izboljšamo naše storitve, zaščita podatkov in sistemov ter ukrepi zoper neželeno pošto, zlorabe, goljufije, kršitve in druga neprimerna dejanja.

Prav tako lahko delimo podatke z drugimi podjetji v skupini za legitimne poslovne namene, na primer za revizijo, analize in konsolidirana poročila ter druga dejanja v skladu z veljavno zakonodajo.

Vaše podatke lahko prenesemo, ko pride do združitve, prodaje, prevzema, odsvojitve, prestrukturiranja, reorganizacije, razpustitve, stečaja ali druge spremembe lastništva ali nadzora nad celotnim ali delom poslovanja.

Vaše podatke lahko razkrijemo, če je to razumno potrebno: (i) v skladu s pravnim postopkom, kot je sodni nalog, poziv ali nalog za preiskavo, preiskava organov pregona ali državnega organa ali druga zakonska zahteva; (ii) kot pomoč pri preprečevanju ali zaznavanju kriminalnih dejanj (glede na veljavno zakonodajo); ali (iii) za zaščito varnosti katere koli osebe.

Prav tako lahkodelimo podatke: (i) če bi razkritje omililo našo odgovornost v dejanskem ali zagroženem pravdnem postopku; (ii) kot je to potrebno za zaščito naših zakonskih pravic in zakonskih pravic drugih uporabnikov, poslovnih partnerjev in drugih zainteresiranih oseb; (iii) za uveljavitev naših dogovorov z vami; in (iv) za preiskavo, preprečevanje ali druge ukrepe zoper nelegalno dejavnost, domnevno goljufijo ali drugo kršitev.

 

Zaprosimo lahko za vaše soglasje za delitev vaših podatkov s tretjimi osebami. V takem primeru bomo pojasnili, zakaj želimo deliti podatke.

Uporabljamo in delimo lahko podatke, ki niso osebni podatki (podatki, ki ne omogočajo vaše prepoznave, na primer podatki o napravi, splošni demografski podatki, splošni podatki o obnašanju, podatki o geografski lokaciji v obliki, ki ne omogoča prepoznave), kot tudi osebne podatke v zakriti, človeku neberljivi obliki, v zgoraj navedenih okoliščinah. Prav tako lahko delimo te podatke z drugimi podjetji v skupini Oven in s tretjimi osebami (predvsem z oglaševalci), za razvoj in posredovanje ciljno usmerjenih oglasov na naših storitvah (spletiščih ali aplikacijah), prek e-maila in za pripravo analiz in poročil o oglasih, ki jih vidite. Te podatke lahko povezujemo z drugimi neosebnimi podatki ali osebnimi podatki v zakriti, človeku neberljivi obliki, ki so zbrani iz drugih virov. Več informacij o naši uporabi piškotkov in podobnih tehnologij, lahko najdete v našem Pravilniku o piškotkih [link].

 

ČEZMEJNI PRENOSI PODATKOV

Deljenje podatkov, navedenih v poglavju 6 včasih vključuje čezmejni prenos podatkov, na primer v ZDA ali druge jurisdikcije. Če navedemo primer: storitev dopušča, da se uporabniki nahajajo v Evropskem gospodarskem prostoru (»EGP«), njihovi osebni podatki pa se prenašajo v države zunaj EGP. Uporabljamo standardne pogodbene klavzule, ki jih je odobrila Evropska komisija, ali druga primerna varovala, da dovolimo prenos podatkov iz EGP v druge države. Standardne pogodbene klavzule so zaveze med podjetji, ki prenašajo osebne podatke, in jih zavezujejo k varovanju zasebnosti in zavarovanju podatkov.

 

VAŠE PRAVICE

Želimo si, da nadzirate svoje podatke, zato smo vam omogočili naslednja orodja:

Želimo, da poznate svoje pravice do zasebnosti. Tukaj je nekaj ključnih točk, ki si jih morate zapomniti:

Za vašo zaščito in zaščito vseh uporabnikov, vas lahko prosimo, da nam posredujete dokazilo o identiteti, preden lahko izpolnimo vašo zahtevo.

Upoštevajte, da iz določenih razlogov lahko zavrnemo zahteve, vključno s tem, da je zahteva nezakonita ali lahko pomeni kršitev poslovne skrivnosti, intelektualne lastnine ali zasebnosti drugega uporabnika. Prav tako morda ne bomo mogli izpolniti določenih zahtev glede zavrnitve obdelave osebnih podatkov, če bi to pomenilo, da bi nam ta zahteva onemogočila zagotavljanje storitev za vas.

 

PREBIVALCI KALIFORNIJE

 Če ste prebivalec Kalifornije, lahko zaprosite za obvestilo o tem, katere kategorije osebnih podatkov o vas smo delili s tretjimi osebami za namene neposrednega trženja v preteklem koledarskem letu. Da zahtevate to obvestilo, nam pošljite svojo zahtevo tukaj. Čas za odgovor je 30 dni. Za vašo zaščito in zaščito vseh uporabnikov, vas lahko prosimo, da nam posredujete dokazilo o identiteti, preden lahko izpolnimo to zahtevo.

 

VAROVANJE VAŠIH PODATKOV

Zelo si prizadevamo za preprečevanje nepooblaščenega dostopa in spreminjanja, razkritja ali uničenja vaših osebnih podatkov. Kot vsa tehnološka podjetja sprejemamo ukrepe za zavarovanje vaših podatkov, vendar ne obljubljamo in ne morete pričakovati, da bodo vaši osebni podatki ves čas na varnem.

Redno spremljamo naše sisteme in odkrivamo morebitne ranljivosti in napade ter redno pregledujemo postopke zbiranja, hranjenja in obdelave podatkov, da lahko posodobimo naše fizične, tehnične in organizacijske ukrepe.

Lahko vam onemogočimo uporabo dela storitev ali celotnih storitev brez vnaprejšnjega obvestila, če sumimo ali zaznamo varnostno tveganje.

 

KAKO DOLGO HRANIMO VAŠE PODATKE

Vaše osebne podatke bomo hranili le tako dolgo, kot je to potrebno iz legitimnih poslovnih razlogov (kot opisano v 5. poglavju in kot dopušča veljavna zakonodaja:

  1. moramo podatke hraniti v skladu z veljavno zakonodajo (nekateri »podatki o prometu« se hranijo še eno leto, upoštevajoč zakonsko obveznost hranjenja podatkov);
  2. moramo podatke obdržati kot dokaz o upoštevanju veljavne zakonodaje (npr. dokumente o soglasju z našimi splošnimi pogoji, pravilnikom o zasebnosti in druga podobna soglasja se hranijo pet let);
  3. obstaja odprta zadeva, zahtevek ali spor, zaradi česar moramo hraniti relevantne podatke do končne rešitve zadeve; ali
  4. se morajo podatki hraniti iz legitimnih poslovnih interesov, kot na primer preprečevanje goljufije in izboljšanje varnosti uporabnikov.

Upoštevajte, da čeprav so naši sistemi oblikovani tako, da izbris podatkov poteka v skladu z zgoraj navedenimi smernicami, ne moremo pa obljubiti, da bodo vsi podatki izbrisani v določenem časovnem obdobju zaradi tehničnih ovir.

 

ZASEBNOST OTROK

Naše storitve so namenjene uporabnikom, ki so stari najmanj 18 let. Uporabnikom, mlajšim od 16 let, ne dovolimo nakupa oz. uporabe naših storitev in zavestno ne zbiramo podatkov od oseb, mlajših od 16 let. Če sumite, da je uporabnik mlajši od 16 let, nam to prijavite tukaj (mail)

 

SPREMEMBE PRAVILNIKA O ZASEBNOSTI

Ker ves čas iščemo nove in inovativne načine ponujanja naših storitev se lahko ta pravilnik čez čas spremeni. Obvestili vas bomo, preden bomo uveljavili kakršne koli materialne spremembe, tako da boste imeli čas za pregled sprememb.

 

KAKO STOPITI V STIK Z NAMI

Če imate vprašanja o tem Pravilniku o zasebnosti, lahko stopite v stik z nami:

neven.lisica@oven-em.si