Klub OVEN


30. JANUAR 2017

Tri modre energije

Ker naša klubska srečanja navadno obiščejo prostore, ki so zanimivi in nekoliko drugačni, ter odprti za širšo javnost, je prvo srečanje Kluba Oven v novem letu potekalo v Vodnem stolpu na mariborskem Lentu, ki obiskovalcem nudi unikatno vinsko pa tudi zgodovinsko doživetje. Dušan Kelbič je predstavil zgodovino tega pol stoletja starega obrambnega stolpa ter prvo energijo -  vino in vinsko ponudbo Vinoteke Maribor, ki že vrsto let domuje v Vodnem stolpu.

Po vinu je bil čas za vodo. Upravljalec in vzdrževalec MHE Štefan Čurič je predstavil eno izmed osnovnih dejavnosti podjetja Oven - proizvodnjo elektrike s pomočjo malih hidroelektrarn. Te namreč skupaj s hidroelektrarnami predstavljajo enega izmed najpomembnejših oblik obnovljivih virov energije v 21. stoletju.

Med povezanimi produkti, ki jih najdete v ponudbi podjetja OVEN, pa smo tokrat izbrali vremenu in nizkim temperaturam najbolj primernega – IR grelne panele oz. toplotno energijo. Mircho Mavrin iz EKODOM-a je razložil kaj IR tehnologija sploh je, predstavil je različne vrste panelov ter opozoril na cenejše verzije ogrevanja z IR paneli. Pa tudi v Vodni stolp ga nismo povabili brez razloga – paneli so namreč primerni tudi za ogrevanje spomeniško zaščitenih stavb, kot so sakralni objekti, gradovi in podobne stare stavbe.