Klub OVEN


21. APRIL 2017

Zapelji se MODRO po Mariboru

Aprilski Klub OVEN je bil nekaj posebnega. Tokrat namreč nismo predstavljali tem povezanih z varstvom okolja in obnovljivimi viri energije, temveč smo Mariborčanom in vsem obiskovalcem našega mesta v uporabo predali prvo bike sharing točko z izključno električnimi kolesi v Mariboru.

Mobilnost v mestih namreč postaja iz leto v leto težja in vse bolj neučinkovita, zato številna mesta spodbujajo in razvijajo področja trajnostne mobilnosti. Tudi Maribor ni izjema, zato meščanom poleg javnega prevoza in izposoje koles, sedaj omogočamo še prvi e-bike sharing, ki je svoj prostor našel na enem najlepših in najbolj priljubljenih kotičkov mesta – mariborskem Lentu. Podjetje OVEN Elektro Maribor d.o.o. je v sodelovanju z lokalom Mačka namreč začelo svoj pilotni projekt, ki ga bodo v kratkem tudi razširili, z novo pridobitvijo pa obiskovalce Lenta vabijo, da se po našem mestu to pomlad in poletje raje zapeljejo modro.

Čeprav nam je aprilsko vreme preprečilo, da bi obiskovalci lahko kolesa tudi preizkusili, pa smo na dogodku izvedeli marsikaj zanimivega v zvezi z izposojo električnih koles. Direktor podjetja OVEN Elektro Maribor, d.o.o., Miroslav Prešern, je povedal, da gre za pilotni projekt, saj e-bike sharing točke v našem mestu še ni, da pa v kratkem načrtujejo že novo točko, tokrat na desnem bregu Drave, ki bo se odprla maja v Drava Centru na Limbuškem nabrežju. Poudaril je tudi, da si tako Mestna obična Maribor, kot podjetje OVEN prizadevata, da bi v našem mestu ljudje čim več hodili peš, se vozili s kolesom ali javnim prevozom oz. se posluževali okolju prijaznih oblik transporta, zato iščejo tudi nove partnerje, ki bi pri projektu želeli sodelovati.

Vodja lokala Mačka, Irena Visočnik, je obiskovalce, ki se želijo po našem mestu popeljati z električnimi koles, povabila v Mačko, ob tem pa je opozorila, da zmanjšanje motornega prometa ob Dravi pozdravljajo tako lastniki lokalov, kot tudi številni obiskovalci in turisti, ki že sedaj na Lent pridejo peš ali s kolesi.  

Seveda pa smo pri naših promotorjih preverili tudi kakšna pa je vožnja z e-kolesi in kako poteka izposoja. V začetku bodo namreč obiskovalci morali kolesa po izposoji vrniti nazaj na prvotno mesto, s povečanjem števila e-bike sharing točk, pa bodo lahko kolesa pustili oz. prevzeli tudi na drugih točkah. V maju obiskovalce čaka tudi posebna akcija pri izposoji, kasneje pa boste za uro najema kolesa morali odšteti 2 evra.   

Kot vselej smo poskrbeli tudi za tiste manj mobilne, saj si je bilo dogodek mogoče ogledati tudi v živo preko Live streama na spletni strani www.oven-em.si. Tam lahko najdete tudi več informacij o Klubu OVEN ali pa nam pišete na klub.oven@gmail.com ali info@oven-emb.si.