Modre novice


18. OKTOBER. 2018

Difuzor za eterična olja prežene prehlad in dvigne odpornost

Vas muči prehlad? Morda tudi utrujenost in slabo počutje? Rešitev vseh težav se skriva v elegantni in vse bolj priljubljeni napravi, ki se imenuje difuzor. Da boste jesen preživeli čim bolj zdravi in polni energije, smo v naši spletni trgovini v oktobru za vas pripravili bogat izbor difuzorjev po akcijskih cenah.

Brez difuzorja jeseni ne gre

Ker smo kljub toplemu vremenu že dodobra vkorakali v sezono gripe in prehladov, je difuzor, v kombinaciji z eteričnimi olji, odličen pripomoček pri preprečevanju in zdravljenju prehladnih obolenj. Večina je namreč že začela z ogrevanjem stanovanj, s tem pa zrak v naših bivalnih prostorih postaja vse bolj suh.

Domovi so tudi vse bolj izolirani, zato vanje s težavo pride dovolj vlage. Virusi pa so najbolj obstojni in se najhitreje prenašajo prav v suhem zraku. Poleg tega se v takšnem ozračju naša sluznica v grlu in nosu hitreje osuši in je posledično tudi manj odporna za napade virusov.

Kako difuzor zdravi prehlad?

Zato je vsaj v jesenskih in zimskih mesecih priporočljiva uporaba difuzorja, saj vlaži zrak in s tem zmanjša dovzetnost za prehlad ali gripo. V kombinaciji z eteričnimi olji pa lahko uspešno uporabite difuzor tudi kot pripomoček pri zdravljenju prehlada. Ker razbije eterično olje na mikro drobne delce brez večjega segrevanja, olje odlično ohrani vse terapevtske lastnosti.

Pred nekaj meseci ste v naših Modrih novicah že lahko prebrali, katere težave in nadloge zdravijo in odpravljajo eterična olja. Za prehlad oz. težave z dihali pa je najbolje izbrati eterično olje evkaliptusa, poprove mete, bora ali smreke.

Številne prednosti difuzorja

Poleg tega da difuzor za eterična olja lajša prehlad, je idealen pripomoček tudi za izboljšanje počutja v vašem domu v vseh letnih časih, saj:

Otroški prehlad z difuzorjem ne bo več vsakodnevna borba

Ker difuzor za eterična olja olajša prehlad tudi pri najmlajših, si ga vse pogosteje omislijo tudi starši.  Predvsem mlajši otroci v hladnejših mesecih veliko smrkajo in kašljajo. Jemanje zdravil in čiščenje noskov pa je pogosto prava borba.

Da se z virusi ne boste borili vse do pomladi, priporočamo difzor Juno, ki je na voljo že za 28,40 €. Je odličen dodatek za otroško sobo, saj je obdan z LED lučjo, ki sveti v kar sedmih različnih barvah. Najmlajšim bo pregnal strah pred temo in jih umiril, ustvaril pa bo tudi zdravo in čisto ozračje med spanjem, igro ali učenjem.

Pri otrocih je namreč pomembno, da ukrepate takoj, ko se pojavijo prvi znaki prehlada. Kanite 1-3 kapljic eteričnega olja (odvisno od starosti otroka) v difuzor za eterična olja in z njim odišavite otroško sobo. Lahko pa ga pustite prižganega kar vso noč, saj difuzor zrak tudi vlaži. Za najmlajše so najbolj primerna eterična olja cedre, limone, mandarine, čajevca, timijana ali sandalovine.

Kakšen difuzor izbrati?

V naši spletni trgovini lahko izbirate med 8 kvalitetnimi difuzorji različnih oblik, velikosti in dizajnov, ki so obenem tudi odlična dekoracija za vaše stanovanje. Do konca meseca pa jih lahko dobite po ekskluzivni, 10% znižani ceni.

Nekoliko zahtevnejšim priporočamo Difozor Aurora, ki je na voljo v številnih živahnih barvah, ustvari pa nežno meglico, ki prostor prijetno navlaži in odišavi. Dobite ga v kompletu z daljinskim upravljalcem, ki omogoča menjavo LED svetlobe v skaldu z vašim razpoloženjem, nastavite pa lahko tudi moč pršenja.

Odlična izbira je tudi difuzor Artemida, ki ga lahko upravljate kar preko aplikacije na mobilnem telefonu. Poleg vlaženja in čiščenja zraka, se lahko pohvali tudi z izjemno tihim delovanjem. Opremljen je z LED lučmi in celo zvočnikom, ki vam predvaja prijetno sproščujočo glasbo.