Modre novice


28. NOVEMBER. 2018

Kvalitetna steklenica za vodo svet reši pred 168 plastenkami

Ali veste, da vsak Slovenec na leto zavrže kar 50 kg plastike? Če sodite med uporabnike ustekleničene vode, k tej količini prištejte še 168 plastenk. Elegantna in okolju prijazna rešitev, je simpatična steklenica za vodo Equa, ki z unikatnimi dizajni polepša še tako siv in turoben jesenski dan.

Steklenička za vodo je namreč:

Vodo je dobro piti tudi pozimi

Čeprav večina ljudi po večjih količinah vode posega predvsem v vročih dneh, pa je nujno dovolj tekočine spiti tudi pozimi. Veliko časa namreč preživimo v zaprtih prostorih, ki so ogrevani in imajo precej suh zrak. Zato si čim prej omislite steklenice za vodo Equa, ki so zdrave, okolju prijazne in tako simpatične, da se jih ne boste nikoli naveličali.

Steklenice za vodo vas spremlja tudi v šoli, službi ali na treningu

Izbirate lahko med številnimi elegantnimi, zabavnimi in celo otroškimi dizajni, ki so jih zasnovali znani slovenski oblikovalci in oblikovalski studii.

Z uporabo steklenice za vodo bomo:

Ni vsaka steklenica za vodo kvalitetna in zdrava

Le v nekaj desetletjih smo ljudje uspeli naš planet popolnoma zasuti s plastiko. Šele zadnja leta pa strokovnjaki ugotavljajo, da smo z delčki mikroplastike zastrupili tako sebe, kot tudi naše okolje.

Plastična embalaža, predvsem pa plastenke za pijače, poleg tega velikokrat vsebujejo tudi nevarne kemikalije. Zato bodite vselej pozorni na trikotnik, ki ga običajno najdete na dnu embalaže (več informacij je na strani Nacionalnega inštituta za javno zdravje).

Zdravju škodljive so:

T.i. »dobre« plastične mase, ki ne izpuščajo kemikalij v vodo in hrano so označene s številko:

BPA free pa pomeni, da material ne vsebuje škodljivega Bisfenola A (BPA). Ta snov je na trgu prisotna že od 60-ih let prejšnjega stoletja. Dodajajo jo nekaterim vrstam plastike, povzroča pa raka na dojkah in prostati, hormonske motnje, neplodnost ter alergije.

In ker imamo Slovenci srečo, da še zmeraj sodimo med redke države z visoko kakovostno pitno vodo, ki priteče iz skoraj vsake pipe, ustekleničene vode praktično ne potrebujemo. Zato obiščite spletno trgovino OVEN in si omislite svojo dizajnersko steklenico za vodo Equa ter pomagajte rešiti svet pred plastično ekološko katastrofo!