Modre novice


21. NOVEMBER. 2018

Naravne dišeče sveče, ki varujejo zdravje in izboljšajo razpoloženje

Ste vedeli, da lahko naravne dišeče sveče v temnih in mrzlih zimskih dneh izboljšajo počutje, varujejo zdravje in preženejo neprijetne misli? Pomanjkanje sonca in posledično vitamina D namreč bistveno vpliva tudi na naše razpoloženje.

Da vas ob mrzlih in temnih večerih ne bo zajela zimska melanholija, izberite 100% naravne potovalne dišeče sveče, ki vam bodo kjerkoli in kadarkoli pričarale prijeten občutek miru, spokojnosti in domačnosti.

Zakaj izbrati naravne dišeče sveče?

        izdelane so iz 100% rastlinskega voska

        bombažni stenj je brez svinca in cinka

        dišave ne vsebujejo ftalatov in parabenov

        uporabljene so le ekološke barve

        so ročno delo in izdelane v Sloveniji

        niso testirane na živalih

        niso škodljive ljudem

        primerne so tudi za vegane

        gorijo do 25 ur

Katera naravna dišeča sveča je prava za vas?

   če obožujete močne in sladke sadne vonjave so za vas primerni okusi CHERRY, MELON ali TROPICAL

   vonj po domu in praznikih vam bodo v temnih zimskih večerih pričarale kremasto dišeče vonjave VANILIJE ali SANDALWOOD

   ljubitelji cvetličnih, svežih in blagih vonjev boste navdušeni nad dišavo JASMIN

   nekoliko močnejši cvetlični vonj vas bo spomnil na poletne večere z dišečo svečo LAVENDER

   če pa nikakor ne morete pozabiti poletne morske svežine, si mrzle dni popestrite z vonjavo OCEAN

Ni vsaka dišeča sveča tudi zdravju prijazna

Dišeče sveče so v velikem odstotku narejene iz parafinskega olja. Gre za stranski produkt naftnih derivatov, ki ga pobelijo in mu odstranijo vonj. Takšne svečepri izgorevanju sproščajo benzen in toulen, ki povzročata rakava obolenja.

Zato raje izberite sveče iz 100% rastlinskega ali čebeljega voska. Takšne sveče namreč s svojimi negativnimi ioni tudi očistijo zrak ter odženejo onesnaženost in alergene.

Tudi stenj v številnih svečah lahko vsebuje težke kovine. Zelo pogosta sta svinec in cink, ki lahko med gorenjem hitro presežeta kritično vrednost vsebnosti kovin v zraku. Svinec namreč že v manjših količinah negativno vpliva na naše zdravje. Ob večji izpostavljenosti pa lahko vodi do zastrupitev, kome ali celo smrti.

Vir škodljivih snovi so tudi barve in dišave v dišečih svečah. Dišave potovalnih dišečih sveč O.W.N. Candles so izdelane v Švici. Ne vsebujejo ftalatov in parabenov, zato niso škodljive zdravju. Najvišja kakovost dišav, ki jih uporabljajo, se kaže tudi v močnem vonju, izbirate pa lahko med osmimi različnimi, intenzivnimi dišavami.

Zakaj je svetloba sveč tako prijetna?

Danes vemo, da različne barve svetlobe tudi različno vplivajo na naš organizem:

-      hladna, modra svetloba je koristna čez dan, saj spodbuja pozornost, odzivnost in dobro razpoloženje

-      topla, bela oz. rumena svetloba pa daje občutek udobja, zavetja, varnosti, prijaznosti, celo ljubezni, zato je najbolj primerna za mirne in spokojne večerne ure

Topla svetloba ognja namreč človeka spremlja že od pradavnine. Simbolizirala je sonce in upanje, zato še danes v nas povzroči prijetne občutke varnosti. Številni strokovnjaki zato pred spanjem priporočajo uporabo tople svetlobe ali pa kar sveč.

Tudi pokrovček lahko polepša dan

Potovalne naravne dišeče sveče vam bodo narisale nasmešek, še preden jih boste prvič uporabili. Pakirane so namreč v lične posodice, ki vas bodo spremljale povsod. Ker so velike le 4,5x6 cm in težke 90 gramov, so primerne za vsako torbico ali žep. Odlično pa se obnesejo tudi kot darilo ali majhna pozornost. Pokrovček vsake dišeče sveče je namreč okrašen s simpatično, hudomušno mislijo, ki bo vam ali vašim obdarovancem polepšala še tako turoben, zimski dan.  

Dišeče sveče spodbujajo občutek sreče

Da bi tudi vi vedno in povsod lahko ustvarili prijeten občutek domačnosti, smo v spletni Oven trgovini za vas pripravili izbor potovalnih dišečih sveč O.W.N. Candles.

Sveče so ročno izdelane v Sloveniji. Njihove vonjave pa želijo v dom in svet vnesti čim več ljubezni, topline in spoštovanja – tako do soljudi kot tudi do okolja. Zato so izdelane iz popolnoma naravnih materialov in so okolju prijazne. Vsaka pa je opremljena tudi s hudomušnim zabavnim sporočilom.

 (naravne) dišeče sveče

Ste vedeli, da naravne dišeče sveče v zimskih dneh izboljšajo počutje, varujejo zdravje in preženejo neprijetne misli? V trgovini OVEN so na voljo 100% naravne dišeče sveče v 8 različnih vonjih.