Modre novice


21. DECEMBER. 2018

Nosilec za telefon v avtu vam lahko reši življenje

Da uporaba telefona v avtu ni ne pametna, ne varna odločitev, vemo vsi. Raziskave pa celo kažejo, da je tveganje za nastanek prometne nesreče kar štirikrat večje, če med vožnjo govorimo po telefonu. Zato varno vstopite v novo leto, ter sebi in svojim najdražjim za praznike podarite kvaliteten nosilec za telefon.

Telefoniranje med vožnjo drastično narašča

 

Saj veste kako je. Med vožnjo nekaj zapiska ali zabrni. Po torbici ali sovoznikovem sedežu mrzlično brskamo za telefonom. Z enim očesom gledamo na cesto, z drugim pa preverjamo v kateri del avtomobila je na ovinku iz našega naročja odneslo mobilnik. Po možnosti se še sklonimo pod sedež ... in nesreča je tu!

Mobilni telefon preverjamo vsakih 12 minut

Kot kaže raziskava Javne agencije za varnost prometa kar tri četrtine slovenskih voznikov med vožnjo redno uporablja telefon. Še več - uporabniki v povprečju preverimo »stanje« na zaslonu telefona kar vsakih 12 minut. Zato ni čudno, da povprečni voznik na dan prevozi kar dva kilometra med gledanjem v svoj pametni telefon.

Uporaba mobilnih telefonov med vožnjo namreč vpliva na:

Le drobec sekunde je namreč dovolj, da se zgodi nesreča. Zato priporočamo, da si čimprej omislite nosilec za telefon v avtu, ki vaš mobilnik obdrži na primernem in varnem mestu. Tako imate mobilni telefon vedno pri roki, brez težav pa ga uporabite tudi za navigacijo ali prostoročno telefoniranje.

Kakšen nosilec za telefon sodi v vaš avto?

Čeprav je oblik in vrst nosilcev za telefon veliko, pa se v glede na želje, potrebe in opremo v avtomobilu lahko odločate med tremi osnovnimi oblikami, ki jih pritrdite:

-          na vetrobransko steklo

Ker marsikdo mobilni telefon uporablja tudi kot navigacijo, je zanje takšen nosilec najboljša izbira. S silikonsko podlago ga enostavno pritrdite na vetrobransko steklo ali katero koli drugo ravno površino in varno ter zanesljivo nadaljujete svojo pot.

-          na ventilator v vozilu

Tovrstni nosilci za telefon so zelo priljubljeni, saj so skoraj neopazni. Mobilni telefon lahko nastavite pod različnimi koti, poleg tega pa je na dosegu roke in ne ovira pogleda na cesto.

-          na armaturno ploščo

Če želite imeti telefon v bližini, a na višini oči pripročamo, da izberete nosilec, ki ima priložen tudi nastavek za pritrditev na armaturno ploščo.

Nekateri nosilci za telefon v avtu pa omogočajo tudi polnjenje baterije, sprejemanje klicev in poslušanje glasbe med vožnjo. Dobra izbira je nosilec za telefon AUTO-Max, ki je zanesljiv, praktičen in eleganten pripomoček za vsak avto.

120 evrov za telefoniranje med vožnjo

Po slovenski zakonodaji uporaba mobilnih telefonov med vožnjo ni dovoljena, razen s pomočjo naprave za prostoročno telefoniranje. Globa za voznike, ki med vožnjo telefonirajo, trenutno znaša 120 evrov. Nosilci za telefon v avtu pa so v naši spletni trgovini na voljo že za manj kot 10 €!  

In še namig: Javna agencija za varnost prometa bo v sodelovanju s policijo tudi letos od 15. do 28. januarja organizirala nacionalno akcijo, s katero bodo opozarjali na nevarnost uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Da boste v novem letu med vožnjo varni tako vi, kot vaši sopotniki ter drugi udeleženci v prometu, si čimprej v avto namestite kvaliteten nosilec za telefon!