Modre novice


16. JANUAR. 2019

Znaki depresije nas zajamejo tretji ponedeljek v januarju

Še malo in bo tukaj. Najbolj depresiven dan v letu namreč. Zato smo se nanj dobro pripravili! Odlična rešitev so posebni paketi za sproščanje in dvig motivacije, ki vsebujejo difuzor, eterična olja, Aromastick in dišečo svečo.

Da vas ne bodo prestrašili prvi znaki depresije ali temačno vzdušje, smo v teh neprijetnih januarskih dneh v naši spletni trgovini za vas pripravili tri različne pakete po akcijski ceni.

Ste otožni? Kriva je zima!

Da smo v zimskih mesecih zaradi pomanjkanja svetlobe nekoliko bolj otožni ni naključje. Raziskave kažejo, da vsaj enkrat v življenju za depresijo zboli vsaka šesta oseba, ta trenutek pa je depresiven vsak dvajseti Slovenec.

Najhuje pa je januarja, ko nas doleti tudi najbolj depresiven in otožen dan v letu, znan kot Blue Monday. Gre za tretji ponedeljek v januarju, ki nas letos čaka 21. januarja, zato se nanj dobro pripravite.

Spoznajte pakete in najboljša eterična olja, ki preženejo depresijo

- Ljubezen je paket namenjen sproščanju v dvoje s pomočjo elegantnega difuzorja in eteričnih olj sladke pomaranče in evkaliptusa, ki vas bosta pogrela in spravila v dobro voljo.

- Relax z eteričnim oljem evkaliptusa, vegansko svečo in Aromastickom prinaša sprostitev za vso družino, obenem pa vam bo tudi očistil dihalne poti.

- Focus pa s pomočjo zabavnega difuzorja in eteričnega olja limone vašim nadebudnim šolarjem pomaga zbrati misli, dišeča sveča jih umiri, Aromastick pa nemudoma dvigne motivacijo za učenje.

Paketi namreč vsebujejo različne kombinacije kvalitetnih pripomočkov, ki so skrbno izbrani za doseganje kar najboljših rezultatov in boj s prvimi znaki depresije: 

 

o   Difuzor za eterična olja

Aromaterapija se kot uspešna metoda zdravljenja stresa, črnih misli in preobremenjenosti uporablja že tisočletja. Redno se je je posluževal tudi oče medicine, Hipokrat. Danes vemo, da eterična olja na človeka delujejo pomirjujoče. Lahko jih uporabimo pri masaži ali pa s pomočjo difuzorjev preko vohalnega sistema prodrejo do možganov in tako izboljšajo razpoloženje.

Zato smo v naše pakete vključili kvalitetne difuzorje, ki poleg sproščujoče aromaterapije tudi čistijo zrak in energijo v prostoru.

 

o   Naravna dišeča sveča za izboljšanje razpoloženja

Pomanjkanje sonca in svetlobe lahko nadomestite z naravnimi dišečimi svečami O.W.N., ki v temnih in mrzlih zimskih dneh izboljšajo počutje, varujejo zdravje in preženejo neprijetne misli. Sveče so iz naravnih materialov ter izdelane v Sloveniji. Izbirate lahko med 8 različnimi vonji, ki bodo v vaš dom pripeljali dišeč travnik, svežino oceana, tropske kraje ali pa prijeten vonj po domu.

 

o   Aromastick - eterična olja za inhalacijo

 Ker vas temne misli lahko zajamejo tudi izven varnega zavetja doma, smo v paket vključili novost v Sloveniji – Aromastick. To je mini inhalator, ki vsebuje mešanico eteričnih olj, ki uporabnika z enim samim vdihom poživijo, umirijo ali sprostijo. Priročna embalaža je primerna za vsak žep ali torbico. Preprosta pa je tudi uporaba: le zavrtite ga, vdihnite izbran vonj in uživajte!

 

Zakaj nas znaki depresije oplazijo pozimi?

Pred dobrimi 20 leti je angleški znanstvenik, doktor Cliff Arnall iz Univerze v Cardiffu, raziskoval januarsko otožnost. Ugotovil je, da splošno depresivno vzdušje vrhunec doseže tretji ponedeljek, z ekipo pa je razvil tudi matematično enačbo z vzroki depresije:

-          Oblačno in mrzlo vreme

-          Zadolženost zaradi decembrskega zapravljanja

-          Propadle novoletne obljube  

-          Pomanjkanje motivacije

-          Občutek, da so prazniki mimo in nam ostaja le še delo

Poleg tega nas prav v tem času razveselijo še izpiski kreditnih kartic, končni udarec pa zada še sam ponedeljek.

 

Kako se izogniti zimski depresiji?

Bodite pozorni in ukrepajte že, ko se pojavijo prvi znaki depresije. Ta se kaže predvsem v dolgotrajnih negativnih mislih, potrtosti in razdražljivosti ter pomanjkanju energije.

Vzemite si čas zase, prižgite dišečo svečo in si pripravite sproščujočo kopel ali osvežite zrak v svojem domu s pomirjajočim vonjem eteričnih olj. Pri odganjanju negativnih misli odlično pomagata tudi šport ali meditacija.

Če vas depresija zajame v službi, med sprehodom po mestu ali na poti, pa je odlična prva pomoč vaš najljubši Aromastick, ki ga lahko skrijete v vsak žep ali torbico.

 

Foto: glamour.com