Modre novice


14. NOVEMBER. 2018

Zunanja LED svetila bodo vaš dom spremenila v zimsko pravljico

Ali veste kdo je izumil novoletne lučke? Prve so namreč zažarele že pred skoraj 140 leti. Davnega leta 1880 je slavni izumitelj žarnice, Thomas Edison, izdelal prvo verigo lučk in jih ovil okoli božičnega drevesa pred njegovim laboratorijem v parku Menloje.

Ideja se je hitro razširila po vsem svetu in se ohranila vse do današnjih dni. Le Ediosonove žarnice zadnja leta vse pogosteje nadomeščajo dekorativna zunanja LED svetila.  

Kako zunanja LED svetila polepšajo praznike?

Zadnja leta se več ljudi, pa tudi podjetij in občin, tudi pri praznični razsvetljavi odloča za kvalitetna zunanja LED svetila, saj so:

¯  privlačna na pogled

¯  zelo trpežna in vzdržljiva, saj prenesejo tudi ekstremno vreme in nizke temperature

¯  njihova življenjska doba je precej daljša kot pri običajnih žarnicah

¯  porabijo manj električne energije

¯  stroški nižji

¯  preprosta za uporabo

Ker LED žarnico sestavljajo številne svetilne diode, ki se oblikujejo v sijalko ali svetilni trak, je zunanja LED svetila mogoče dobiti v številnih oblikah, barvah in velikostih. Mnoga pa lahko upravljamo kar s pomočjo daljinskega upravljalca ali aplikacije. Zato se odlično obnesejo tudi pri praznični okrasitvi.

Kakšna zunanja LED svetila so prava za vas?

V OVEN spletni trgovini je izbira zunanjih LED svetil sicer pestra vse leto. V predprazničnem času pa smo za vas pripravili tudi nekaj posebnosti. Z novoletnimi motivi zunanjih LED svetil, ki žarijo v zimski beli barvi, si lahko sedaj poljubno sestavite svojo domačo zimsko pravljico.

Domači, predvsem pa otroci, bodo navdušeni nad izbiro dekorativnega svetlobnega drevesa, ki bo v hipu pričaralo božično vzdušje na vaši terasi, balkonu ali vrtu. K drevesu se odlično poda še svetlobna zvezda, ki jo lahko s talnim klinom postavite v različne položaje. Obe LED svetili imata tudi možnost zatemnitve. Luči lahko preklapljate in ugašate s pomočjo daljinskega upravljalnika. Pohvalijo pa se lahko tudi z izjemno, 30 tisoč ur dolgo, življenjsko dobo. 

Za romantike pa je na voljo svetlobna veriga. S toplo belo svetlobo bo tudi v mračnih zimskih dneh poskrbela za praznično vzdušje. Prednost te, skoraj 7m dolge verige, je predvsem fleksibilnost, saj jo lahko preprosto ovijete okoli ograj, pohištva ali dreves. Poleg tega vam bo služila v vseh letnih časih še dolga leta, saj sveti kar do 15 tisoč ur.

Novoletni okraski se skrivajo tudi v Ovnovem svetu daril

Nekaj idej za novoletno okrasitev pa najdete tudi v našem novem katalogu Ovnov svet daril.    Letošnji hit je zagotovo izjemno lahka svetlobna veriga, ki jo lahko kot okrasek uporabite praktično povsod. Baterije preprosto napolnite kar s pomočjo USB-ja in že lahko uživate v nežni čarobni svetlobi.

Če se boste na božični večer odpravili na večerni pohod ali k polnočnicam, boste navdušeni nad LED prenosno svetilko. Le napolnite jo in vzemite s seboj. Velika je le 13 cm, nudi pa odlično svetlobo tako v stoječem, kot visečem položaju.

Vas je že zajela praznična mrzlica?

In ne pozabite! Čeprav so nekatera mesta že zažarela v praznični razsvetljavi, pa bodo v Mariboru lučke prižgali v petek, 23. novembra. S pestrim prazničnim programom se bo takrat, tudi uradno, v našem mestu začel najbolj čaroben čas v letu.

Zato si tudi vi, še pravočasno, zagotovite unikatna novoletna zunanja LED svetila, ki bodo vaš vrt ali balkon v hipu spremenila v čarobno zimsko pravljico. Tudi, če za božič spet ne bo snega.