Vzdrževanje in čiščenje sončnih elektrarn


Na vseh fotovoltaičnih modulih se s časoma naberejo nečistoče – tudi v odvisnosti od okolice, vremena in naklona postavitve. Fotovoltaični moduli, ki so vgrajeni pod kotom, manjšim od 15 stopinj, so dovzetnejši za nabiranje nečistoč in s tem na zmanjšanje proizvodnje električne energije.

Treba je poudariti, da sončne elektrarne od meseca maja do septembra proizvedejo cca 60 % celotne električne energije, zato je v tem obdobju še posebej pomembno, da so površine čiste. S primernim vzdrževanjem je po nekaterih ocenah proizvodnja električne energije lahko višja tudi do cca 15 % (odvisno od lege, vpliva okoljskih nečistoč, rednega čiščenja itd.).

Pri naših storitvah čiščenja čistila niso uporabljena. Čiščenje se izvaja izključno z demineralizirano vodo, ki je popolnoma ekološka in nima negativnega vpliva na okolje.


Povpraševanje

Vaše sporočilo:

Dovolim, da registrirano podjetje Oven Elektro Maribor, proizvodnja elektrike in obnovljivi viri energije, d.o.o., zbira, uporablja, hrani in obdeluje moje osebne podatke v marketinške in komunikacijske namene, za komuniciranje ponudb, aktualnih ugodnosti in ostala dejanja, vezana na klubsko kartico Oven. V skladu s tem se strinjam, da mi podjetje Oven Elektro Maribor Oven do moje odjave oz. maksimalno 5 let pošilja, največ 2-krat na mesec, spletne novice o Klubu Oven (vabila na dogodke, novosti in aktualne zadeve, vezane na Klub), Oven izdelkih ter ostalih storitvah podjetja Oven Elektro Maribor, glede na izpolnjene podatke (funkcija v podjetju in panoga). Pred potekom teh 5 let lahko soglasje kadarkoli umaknem s klikom na povezavo ODJAVA v vsaki poslani e-pošti, na elektronski naslov info@oven-emb.si in po telefonu 02 2200 782. Oven Elektro Maribor, proizvodnja elektrike in obnovljivi viri energije, d.o.o., mi zagotavlja, da so moji podatki Hranjeni v skladu z Zakonom o varovanju in zaščiti osebnih podatkov ter da sem kadarkoli upravičen/-a od upravljalca zahtevati dostop do mojih osebnih podatkov, popravka ali izbrisa ali omejitev obdelave osebnih podatkov. Za zahtevek slednjega je potrebna ustrezna legitimacija z osebnim dokumentom. Prav tako sem opravičen/-a do ugovora obdelave osebnih podatkov ter do prenosljivosti osebnih podatkov. Oven Elektro Maribor, proizvodnja elektrike in obnovljivi viri energije, d.o.o., je zavezan k zelo natančno določenim pravilom in pogodbenim določilom o varovanju osebnih podatkov. Moji osebni podatki nikoli ne bodo uporabljeni v kakršenkoli drug namen ali posredovani tretjim osebam, tehnično pa je poskrbljeno tudi za to, da so varno hranjeni. V kolikor smatram, da podatkov ne obdelujejo v skladu s poslanim soglasjem, lahko vložim pritožbo ali prijavo pri za to ustreznem informacijskem pooblaščencu.